ΔΙΑΦΟΡΑ  There are 25 products.

per page
Showing 1 - 12 of 25 items
  • Η αμμωνία χρησιμοποιείται στην μαγειρική και πολύ περισσότερο στην βιομηχανία των τροφίμων ως διογκδιογκωτικ παράγοντας και ρυθμιστής οξύτητας. Πλέον, την θέση της σε μεγάλο βαθμό έχει πάρει η ανθρακική σόδα. Η αμμωνία χρησιμοποιείται στην μαγειρική και πολύ περισσότερο στην βιομηχανία των τροφίμων ως...

    0,81€
    In Stock
  • Το γλουταμινικό μονονάτριο είναι ένα ενισχυτικό της γεύσης, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για να τονίσει την καλύτερη γεύση των τροφίμων. Η ενίσχυση της γεύσης επιτυγχάνεται τονίζοντας τις ιδιαίτερες φυσικές νοστιμιές των τροφίμων. Το γλουταμινικό μονονάτριο είναι ένα ενισχυτικό της γεύσης, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με...

    1,21€
    In Stock
  • Όξινο γλουταμινικό νάτριο ή γλουταμινικό μονονάτριο ή monosodium glutamate η MSG. Είναι το μονονάτριο άλας του γλουταμινικού οξέος. Είναι ουσιαστικά μια μορφή συμπυκνωμένου άλατος, που προστίθεται στα τρόφιμα ώστε να γίνουν εύγευστα. Το συναντούμε σχεδόν σε όλα τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα του εμπορίου. Όξινο γλουταμινικό νάτριο ή γλουταμινικό μονονάτριο ή monosodium glutamate η MSG. Είναι το...

    0,81€
    In Stock
  • Το δενδρολίβανο, γνωστό και ως αρισμαρί, στην Κύπρο είναι γνωστό με το όνομα λασμαρί, είναι αρωματικός, αειθαλής θάμνος ο οποίος ανήκει στο γένος Ροσμαρίνος και στην οικογένεια των Χειλανθών. Οι τρυφεροί βλαστοί και τα φύλλα του δενδρολίβανου χρησιμοποιούνται ως αρωματικό σε πολλά φαγητά. Στα ψητά δίνει μία ιδιαίτερη γεύση. Στη ζαχαροπλαστική το... Το δενδρολίβανο, γνωστό και ως αρισμαρί, στην Κύπρο είναι γνωστό με το όνομα λασμαρί, είναι...

    0,48€
    In Stock
  • Ο δυόσμος έχει φύλλα οδοντωτά, που μοιάζουν με λόγχες, σε φωτεινό πράσινο χρώμα. Η ακμή του είναι την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, ο δυόσμος χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη μαγειρική, την ιατρική, τη φαρμακοποιία και τη μυροποιία. Ο δυόσμος έχει φύλλα οδοντωτά, που μοιάζουν με λόγχες, σε φωτεινό πράσινο χρώμα. Η ακμή του είναι...

    0,65€
    In Stock
  • Το ενδοσπέρμιο από τον καρπό του κοκκοφοίνικα (cocos nucifera), κοινώς της καρύδας, είναι ο καρπός από τον οποίο παράγεται το ινδοκάρυδο. Το εσωτερικό του καρπού της καρύδας χρησιμοποιείται είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο. Το ενδόσπερμα και κατά συνέπεια και το ινδοκάρυδο, έχει ένα ευχάριστο και ήπιο άρωμα ξηρών καρπών και την τυπική γεύση της καρύδας με μία... Το ενδοσπέρμιο από τον καρπό του κοκκοφοίνικα (cocos nucifera), κοινώς της καρύδας, είναι ο...

    2,10€
    In Stock
  • Η κανέλα Κεϋλάνης είναι ανοιχτόχρωμη, έχει πιο λεπτά στρώματα διπλωμένα στο εσωτερικό της, και περιέχει πολύ μικρότερα ποσοστά κουμαρίνης, γι αυτό έχει πιο ήπια γεύση. Στη μαγειρική είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα καρυκεύματα, κατάλληλη για πικάντικα φαγητά και γλυκά πιάτα. Δίνει άρωμα στα ψητά κρέατα, σε φαγητά της κατσαρόλας, όπως και σε πολλά γλυκά... Η κανέλα Κεϋλάνης είναι ανοιχτόχρωμη, έχει πιο λεπτά στρώματα διπλωμένα στο εσωτερικό της, και...

    1,29€
    In Stock
  • Το Κάρδαμο είναι μονοετές ποώδες, αυτοφυές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Κραμβοειδών με καταγωγή την Ασία. Υπάρχουν αρκετά είδη κάρδαμου. Το Κάρδαμο έχει αρωματική και πικάντικη γεύση και χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε σαλάτες, γαρνιτούρες και σούπες καθώς και σαν βότανο σε διάφορα τσάγια για το υπέροχο άρωμα του. Το Κάρδαμο είναι μονοετές ποώδες, αυτοφυές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Κραμβοειδών με...

    0,81€
    In Stock
  • Το γνήσιο κάρδαμο, που είναι γνωστό και ως κακουλές θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά. Έχει γεύση πικάντικη θυμίζει λεμόνι.Χρησιμοποιείται ωςκαι καρυκεύματα στη μαγειρική, τόσο στα τρόφιμα όσο και στα ποτά καθώς και ως φάρμακο. Τοπράσινο κάρδαμο χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό, ως μασητικό  και στην ιατρική.Το πράσινο κάρδαμο μπορεί επίσης να... Το γνήσιο κάρδαμο, που είναι γνωστό και ως κακουλές θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά....

    0,81€
    In Stock
  • Χρησιμοποιείται στα τρόφιμα ως φυσικό συντηρητικό και ως φυσικό πηκτικό, αλλά και ως ρυθμιστής οξύτητας.Στην κουζίνα το χρησιμοποιούμε ως πηκτικό σε μαρμελάδες, σε μαρινάδες, αλλά και σε φρουτοσαλάτες για να εμποδίσουμε το μαύρισμα των φρούτων από την έκθεση στο οξυγόνο.Το κιτρικό οξύ εμποδίζει τη δημιουργία κρυστάλλων ζάχαρης σε μαρμελάδες ή όταν... Χρησιμοποιείται στα τρόφιμα ως φυσικό συντηρητικό και ως φυσικό πηκτικό, αλλά και ως ρυθμιστής...

    0,32€
    In Stock
  • Το φυτό κόλιανδρος, γνωστό επίσης και ως κόλιαντρος, κορίαντρος ή κορίανδρος, μοιάζει πολύ με το μαϊντανό κι έχει έντονη γεύση, η οποία είναι πιο ήπια όταν είναι ξερός σε μορφή σπόρων. Στη μαγειρική χρησιμοποιούνται τόσο τα φρέσκα φύλλα, όσο και οι αποξηραμένοι σπόροι του φυτού. Τα φρέσκα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γαρνιτούρα σε μαγειρευτά πιάτα. Το φυτό κόλιανδρος, γνωστό επίσης και ως κόλιαντρος, κορίαντρος ή κορίανδρος, μοιάζει πολύ με το...

    0,56€
    In Stock
  • Ο κολίανδρος χρησιμοποιείται πολύ στην Αιγυπτιακή, ινδική και Κυπριακή κουζίνα. Είναι συστατικό του κάρυ και συνοδεύει τέλεια κρέατα (χοιρινό, ψητά πουλερικά, το κυνήγι), καυτερές σάλτσες, τυριά, λαχανικά και μανιτάρια. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και την οινοποιία για την κατασκευή λικέρ και ως αρωματικό της μπύρας. Ο κολίανδρος χρησιμοποιείται πολύ στην Αιγυπτιακή, ινδική και Κυπριακή κουζίνα. Είναι συστατικό...

    0,56€
    In Stock
Showing 1 - 12 of 25 items